over Juliette

Wie ben ik

Favicon

Mijn naam is Juliette van Dijk, ik woon samen met mijn man en drie kinderen in Druten. Gedurende twee dagen in de week ben ik leerkracht in het primair onderwijs bij Stichting Groeisaam.

Ik zie het liefst dat elk kind zich op een fijne, ontspannen manier kan ontwikkelen zonder blokkerende gevoelens en gedachten of lichamelijke belemmeringen.

Ik wil dat ouders graag gelukkig zijn en volop kunnen genieten van de ontwikkelingen van hun kind.

Daarom ben ik, naast leerkracht, per 1 januari 2020 gestart met ‘Van Dijk Kindpraktijk’

Opleidingen

Na mijn PABO opleiding ben ik in 1997 als leerkracht in het primair onderwijs gestart. Als leerkracht merk ik vaak dat een kind niet helemaal lekker in zijn vel zit maar kan ik niet precies ontdekken wat het is. Vaak zie ik dat een kind geen controle heeft over zijn lichaam en over zijn bewegingen, niet lang stil kan zitten en daardoor zijn concentratie vermogen en dus het leren wordt belemmerd.

Om hier meer grip op te krijgen heb ik mezelf de afgelopen jaren verder weten te specialiseren in het gedrag en houding van jonge kinderen. Om deze reden heb ik in 2018- 2019 de opleiding Kind in Evenwicht (KIE-coach) gevolgd.  Zie voor meer informatie het onderdeel KIE-methode.

Door een workshop ‘Brein in beweging’, en het Neuromotorische ontwikkelingsprogramma ‘Eerst bewegen, dan leren’ van het INPP (Institute for Neuro-Physiological Psychology) weet ik dat het fundament van het leren bij het bewegen ligt.

Als aanvulling op bovengenoemde heb ik mezelf in verschillende Reflexintegratie methoden verdiept en in november 2019 heb ik de Rhytmic Movement Training level 1 en 2 met succes afgerond.

“Beweging is de eerste taal van een kind en het is door middel van beweging dat het de wereld gaat verkennen en zijn lichaam leert controleren. Het meest gevorderde niveau van bewegen is het vermogen om volledig stil te staan. Zo lang een kind niet in staat is om zijn evenwicht te bewaren en volledig stil te zitten of staan, beschikt het niet over de lichamelijke vaardigheden die nodig zijn om in een klaslokaal te kunnen leren”

(Sally Goddard Blythe)

Eerst bewegen, dan leren

Jouw kind ook in evenwicht?

Scroll naar boven